sâmbătă, 10 aprilie 2010

Sfaturi pentru instalarea unui sistem de operare

Aceasta postare nu vreau sa fie o discutie pro sau contra, o batalie intre un sistem de operare mai vechi, dar bun, Windows Xp, si unul mai nou, bine pus la punct, Windows 7. Este doar o parere personala de a mea, si unele trickuri la instalarea sistemelor de operare.
Pentru sistemele mai modeste, si nu numai, pana in 2 GB de rami, recomand instalarea unui SO Windows 7 Home Premium. Chiar si pentru sistemele mai perfomante se poate opta pentru acelasi sistem de operare, asta in cazul in care nu veti folosi XP Mode (optiune pentru a rula programe mai vechi care ruleaza doar sub Windows XP), sau nu faceti parte dintr-o retea locala cu mai mult de 5 PC-uri, optiuni care fac parte doar din SO Windows 7 Professional sau Windows 7 Ultimate, plus alte mici diferente intre HP si Ultimate sau Professional. O mica precizare, daca aveti mai mult de 3 GB Rami, sa instalati un sistem de operare pe 64 biti, caci varianta X86 (32 biti), nu vede mai mult de 3 GB Rami, 3,2 GB.
Pasii din timpul instalarii unui sistem de operare nu are rost sa ii parcurg, pentru ca mai ales la Windows 7 sunt foarte usori, chiar si pentru necunoscatori. Doar la inceputul instalarii in mod normal daca nu faceti upgrade de la un Windows 7 inferior la unul superior (de la Home Premium la Ultimate sau Professional, se selecteaza Custom, si alegeti dupa aceea o partitie unde sa instalati SO (de preferat o partitie de 20 GB sau mai mare). Partitia pe care se instaleaza sistemul de operare trebuie si formatata, acest lucru se face in momentul in care va apar partitiile la inceputul instalarii, si se selecteaza format. Dupa terminarea intregului proces de instalare, se instaleaza in primul rand driverele, si acestea intr-o anumita ordine. Primul in mod obligatoriu trebuie sa fie Chipset-ul de la placa de baza, dupa aceea ordinea nu prea mai conteaza. Placa de sunet, placa video, placa de retea, wireless, webcam etc. Ca sa nu aveti probleme, sa restartati sistemul de fiecare data dupa instalarea unui driver (care cer acest lucru).
Si acum o parte foarte importanta care va va scuti de multe batai de cap si timp pierdut. Instalarea programelor de care aveti nevoie. Am descoperit un site care va va scuti de tot procesul de instalare a softurilor pe rand, download la fiecare in parte, poate si mai omiteti ceva etc. Va recomand site-ul www.ninite.com , site care cuprinde o colectie vasta de programe, selectati toate programele care doriti sa le instalati, si dupa aceea dati install, si un programel micut de pe acest site se ocupa de tot procesul de instalare a programelor care le doriti. Ce este important iarasi ca prin aceasta metoda nu se instaleaza toollbar-uri de la diferite programe. Gasiti pe acest site o varietate mare de programe, de la msn, yahoo messenger, winamp, playere de filme, pana la programe antivirus, adobe reader etc.
Sper sa va fi fost macar un picut de folos. Pentru orice intrebari, sugestii, pareri, puteti sa ne scrieti la adresa de e-mail office@itands.ro.
Weekend placut la toata lumea (chiar daca ploua si poate ar fi fost placut un gratar la iarba verde).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu